Usein kysytyt kysymykset

Miten ilmoitan asumiseen liittyvistä häiriöistä?

Voit ilmoittaa häiriöistä kirjallisesti erillisellä häiriönilmoituslomakkeella tai tekemällä kirjallisen kuvauksen. Ilmoita, mitä on tapahtunut, päivämäärä, kellonaika, sekä vähintään kahden (2) eri huoneiston asukkaan/vuokralaisen allekirjoittama vahvistus häiriötapahtumalle (ks. järjestyssäännöt).

Onko lemmikkieläimet sallittuja?

Lemmikkieläimet ovat sallittuja, mutta lemmikkieläimet tulee pitää kytkettynä taloyhtiön yleisillä alueilla, sekä sisä- että ulkotiloissa. Lemmikkieläimiä ei saa päästää likaamaan taloyhtiön yleisiä tiloja. Eläimien ulkoiluttaminen ja tarpeilla käyttäminen ulkoalueilla on kielletty.

Saako asunnoissa tupakoida?

Tupakointi on kielletty huoneistoissa sekä kaikissa kiinteistön yhteisissä ja yleisissä tiloissa, myös hississä. Tupakointi on kielletty myös sisääntulojen edustalla ja yhteisparvekkeilla. Tupakointi on sallittu merkityillä paikoilla, yleistä siisteyttä noudattaen ja roskaamatta.

Milloin ulko-ovet menevät kiinni?

Ulko-ovet pidetään suljettuna klo 21 – 06 välisenä aikana yleisturvallisuuden takia. Jos sinulta on avain hukkunut tai et pääse sisälle, ota yhteyttä alueesi omaan huoltomieheen virka-aikana ja muutoin päivystävään huoltomieheen.

Avainten häviäminen?

Ilmoita asiasta välittömästi neuvontaamme. Avaimen uudelleen sarjoituksesta peritään aiheutunut sarjoituskustannus. Voit myös tilata lisäavaimen omalla kustannuksella. Asunnosta luovuttaessa sinulla tulee olla yhtä monta avainta kuin asuntoa vastaan ottaessasi. Asukas voi myös hakea asumisen aikana lisää avaimia, jotka myös palautettava. Kaikki noudetut avaimet siis täytyy palauttaa.

Miten ja milloin allekirjoitan vuokrasopimuksen?

Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisesti pankkitunnuksella (ml. tunnistautuminen) tai voit tehdä sen myös aukioloaikana Pietarin toimistolla, kun vakuusmaksu on suoritettu.

Voiko vuokrasopimuksen alkamispäivää muuttaa?

Jos et ole vielä allekirjoittanut vuokrasopimusta, voimme neuvotella aloitusajankohdasta. Mutta jos se on allekirjoitettu, aloituspäivämäärä on sitova.

Milloin ja mistä voin noutaa avaimet?

Vuokrasopimuksen alkaessa voit noutaa ne toimistolta kuittausta vastaan. Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön, mutta noutajan henkilöllisyys tunnistetaan (otettava mukaan virallinen henkilötodistus, voimassa oleva ajokortti tai passi).

Vuokrasopimuksen irtisanominen; miten se tehdään?

Vuokrasopimus irtisanotaan aina kirjallisesti. Nettisivulla on irtisanomislomake ja/tai voit tulla käymään myös toimistollamme. Toimiston ollessa kiinni, voit palauttaa irtisanomislomakkeen toimiston sisäänkäynnin yhteydessä olevaan postilaatikkoon.

Vuokrasopimuksen päättymispäivä?

Vuokrasopimus päättyy irtisanomista seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Irtisanomisaika on yksi (1) kalenterikuukausi. Poismuuttopäivä on sama kuin vuokrasopimuksen päättymispäivä.

Saanko kiinnittää vuokraamani huoneiston seinään tauluja seinään? Asentaako huoltomies pesukoneen muuton yhteydessä?

Saat kiinnittää tauluja seinään, mutta isot kiinnitysjäljet on korjattava pois muutettaessa. Vain valtuutettu, ammattitaitoinen asentaja voi kytkeä pesukoneen. Suosittelemme kotivakuutuksen ottamista, kun muutat asuntoon.