Muutoksia lasin ja metallin lajittelussa taloyhtiössä, PosKetonta touhua!

Lasipakkaukset-jäteastiaan vain pakkauslasia

Uudistuksen myötä lasijätteen lajitteluohjeet muuttuivat. Aiemmin keräykseen on saanut laittaa sekä lasipakkauksia että keramiikkaa ja posliinia, mutta nyt vain lasipurkkeja ja -pulloja kuten lasisia lastenruokapurkkeja, hillopurkkeja tai pantittomia pulloja.

Yksittäisiä posliini- ja keramiikkajätteitä voi laittaa sekajäte energiaksi -jäteastiaan, ja suuremmat määrät voi viedä veloituksetta jätekeskukseen tai Entrinkiin. Esimerkiksi jos kahvikuppi tai juomalasi särkyy, sen oikea paikka on sekajäte energiaksi -jäteastia, mutta kokonainen astiasto tai suuret keraamiset/posliiniset esineet kuten vessanpöntöt ja lavuaarit kuuluu viedä edellä mainittuihin paikkoihin.

Muutokseen liittyen Ekokymppi on aloittanut tiedotuskampanjan PosKetonta touhua. ”PosKeton” viittaa sanoihin Posliini ja Keramiikka, joita ei enää saa laittaa lasijätteen joukkoon – lasinkeräys tulee siis olemaan posliiniton ja keramiikaton.

Lisätietoa: PosKetonta touhua

Kallis sekajäte vaikuttaa jätelaskuihin

Muistutamme asukkaita, että lajittelu kannattaa! Kiinteistön kuluihin voi jokainen itse vaikuttaa huolellisella lajittelulla. Sekajätteen tyhjentäminen on kallista, ja nämäkin kustannukset vaikuttavat osaltaan vuokriin.