Lämmitysverkon kesäsulut kesän 2024 aikana

Kuva: Pixabay

Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin kiinteistöhoito tiedottaa, että lämmitysverkon kesäsulut laitetaan kiinni kesäkuun 2024 aikana. Kerrostalokohteissa sulut laitetaan kiinni arviolta 10.6.2024 ja rivitalokohteissa sulut laitetaan kiinni vastaavasti arviolta 20.6.2024.

Lämmitysverkon sulku koskee vain niitä asuinkiinteistöjä, jotka on liitetty kaukolämpöverkkoon.

Toimenpiteen tavoitteena on minimoida lämmitysverkon venttiilivuodot ja myös lyhytaikaiset kylmät jaksot. Tällä toimenpiteellä voidaan hiukan saavuttaa energiasäästöjä sulkujen piirissä olevissa kohteissa. Alkuvuoden 2024 kylmät kuukaudet ovat nostaneet merkittävästi lämmityksestä aiheutuvia kustannuksia; toimenpiteellä pyritään hillitsemään kohonneita ylläpitokustannuksia ja kustannuspainetta tuleviin asumiskustannuksiin.

Mikäli kesäkaudelle ajoittuu pidempi kylmä jakso, voidaan harkita lämmitysverkon sulkujen aukaisemista. Muussa tapauksessa sulut aukaistaan elokuun 2024 loppupuolella, ennen uuden talvikauden lämmitysjaksoa.

Tällä suoritettavalla toimenpiteellä ei ole suurta vaikutusta asukkaiden vuokraamien huoneistojen sisälämpötilaan kesäkauden aikana. Vastaava toimenpide suoritettiin aiemmin kesällä 2023.

KIINTEISTÖ OY KAJAANIN PIETARI

Kiinteistönhoito