Asukasetu pitkäaikaisille asukkaille, hakuaika 1.-31.3.2022

PITKÄAIKAISTEN ASUKKAIDEN PALKITSEMINEN

 

KOy Kajaanin Pietari aloittaa pitkäaikaisten asukkaiden palkitsemisen vuonna 2022.

Palkitsemisen käytännöt on tarkennettu ja vuosittain palkitaan lähetettyjen hakemusten perusteella tietty määrä asukkaita. Suuresta asukasmäärästä johtuen emme voi palkita jokaista asukasta saman vuoden aikana.  Järjestelmää ja sen ehtoja voidaan jatkossa muuttaa.

Jokainen lähetetty hakemus käsitellään ja asiakkaalle ilmoitetaan, toteutuuko etu kyseisenä vuonna. Etuuden voi käyttää 5 vuoden välein! Huomioithan tämän hakiessasi etua, koska etuuden arvo kohoaa jokaisessa tasossa. Jos siis olet asunut 9 vuotta, saat paremman edun asuttuasi 10 vuotta. Hae etuutta uudelleen, jos tänä vuonna ei tärpännyt.

Etuuden ehtona on, että vuokralainen on asunut samassa huoneistossa eikä hänellä ole maksuhäiriöitä eikä asumiseen liittyviä häiriöitä. Huoneistossa ei myöskään saa olla tavanomaisesta kulumisesta poikkeavia vaurioita.

ETUUDET

Etuuden suuruus riippuu asuinvuosista. Tasot ovat jaettu viiden vuoden välein alkaen 5 vuotta kestäneestä asumisesta (31.12.2021 mennessä).  Omalta tasolta voi valita yhden edun.

Jokaisesta huoneistoon tehtävästä päivityksestä ja remontista tehdään kiinteistömestarin kanssa katselmus, jossa päätetään tehtävistä kunnostuksista.

Taso 1               5 – 9 vuotta
Siivouslahjakortti (3 h), turvapaketti (optinen ovisilmä, turvaketju, sammutuspeite ja palovaroitin) saunavuoro tai autopaikka vuodeksi veloituksetta käyttöön, vuokrahyvitys (100 €)

 

Taso 2               10 - 14 vuotta
Siivouslahjakortti (6 h), turvapaketti, sälekaihtimet (osaan ikkunoista), vuokrahyvitys (200 €)


Taso 3               15 - 19 vuotta
Siivouslahjakortti (8 h), rajoitettu seinien maalaus, turvapaketti, vuokrahyvitys (300 €)


Taso 4               20 - 24 vuotta
Siivouslahjakortti (10 h), Keittiön- tai vaatekaapin ovet tai väliovet, seinien huoltomaalaus, vuokrahyvitys (400 €)


Taso 5               25 -29 vuotta
Siivouslahjakortti (15 h), keittiöremontti, seinien huoltomaalaus, pinta-asennusmatot, vuokrahyvitys (500 €)


Taso 6               yli 30 vuotta
Huoneistoremontti katselmuksen mukaan, vuokrahyvitys (600 €)

 

HAKEMINEN

Hakuaika 1. – 31.3.2022. Etuutta voi hakea kirjallisella hakemuksella. Täytä oheinen hakemuslomake ja lähetä se meille sähköpostilla osoitteeseen asukasetu@kajaaninpietari.fi. Voit myös noutaa lomakkeen toimistoltamme ja palauttaa hakemuksen postilaatikkoomme (2.krs). Hakuajan päätyttyä saapuneita hakemuksia ei käsitellä!

 

LISÄTIETOJA        

Vuokrahyvitys tai käyttömaksukorvaus

Jos vuokralainen valitsee palkinnoksi vuokrahyvityksen tai käyttömaksukorvauksen, on hänen itse selvitettävä etuuden mahdolliset vaikutukset asumistukeen tai toimeentulotukeen ennen etuuden käyttöä.

Lisävarusteet ja korjaukset

Lisävarusteiden asennukseen ja tehtäviin korjauksiin vaikuttaa aina huoneiston koko ja esimerkiksi ikkunoiden määrä (sälekaihtimet). Jokaiselle tasolle on määritelty kulukatto, jonka mukaan suoritettavat työt määräytyvät. Hakemuksen lisätiedoissa tulee mainita haluamansa lisävaruste tai korjaus. Huomioi annetut vaihtoehdot! Arvio toteutuksesta tehdään aina yhdessä kiinteistömestarin kanssa.

Suuremmissa korjaustöissä taloyhtiö tarjoaa korvaavan asunnon remontin ajaksi, jos korjaukset sitä vaativat. Huoneiston tyhjentäminen ja muutto ovat aina vuokralaisen vastuulla.

Siivouslahjakortti

Siivouksen toteutus riippuu mm. asunnon koosta, ikkunoiden määrästä, ikkunoiden avattavuudesta jne. Nämä vaikuttavat siihen, kuinka paljon annetussa ajassa ennätetään tehdä. Siivousfirman kanssa sovitaan aina erikseen, miten siivouslahjakortin haluaa käyttää. Yli 8 tunnin siivoukset voi jakaa useampaan kertaan. Kaappien ja lattiapintojen pesu onnistuu vain, jos asukas on itse tyhjentänyt tilat.

 

Esimerkkejä tehtävästä siivouksesta:

Taso 1               ikkunoiden pesu

Taso 2               ikkunoiden pesu ja kylpyhuoneen perussiivous, uunin pesu

Taso 3               ikkunoiden pesu, kylpyhuoneen ja tyhjien kaappien perussiivous, uunin pesu

Taso 4               ikkunoiden ja kylpyhuoneen pesu, uuni pesu, tyhjien kaappien perussiivous ja lattioiden koneellinen pesu

Taso 5               ikkunoiden ja kylpyhuoneen pesu, uunin pesu, tyhjien kaappien perussiivous ja lattioiden koneellinen pesu, seinien pesu

 

Asukasetujärjestelmään liittyvät muutokset

KOy Kajaanin Pietarilla on oikeus tehdä palkitsemisjärjestelmään ja sen toteutukseen liittyviä muutoksia.

 

Yhteydenotot

Pyydämme hoitamaan asioinnin sähköpostitse. Lisätietoja ja hakemukset asukasetu@kajaaninpietari.fi.
Tarvittaessa puhelut 08 615 52060 (vaihde) tai 08 615 52091 (asukaspalvelut)